•   Fri frakt över 499 kr (ord. 49 kr)
  •   Snabb leverans (1-3 dagar)

SVENSK MARMOR

”Från urberget till stilren heminredning”

Svensk Marmor grundades av Josephine Kierkegaard. Hon driver företaget från Örebro och designar alla produkter själv. Sina expertkunskaper i allt som rör marmor har hon fått tack vare sin uppväxt. Josephine är född och uppvuxen på en gård vid Hjälmaren, två mil utanför Örebro, nära det marmorbrott som la grunden till intresset att skapa stilrena, tåliga och tidlösa inredningsdetaljer i marmor för både hem- och utomhusmiljöer.

Ekebergsmarmor är en dolomitisk marmor som är två miljarder år gammal, vilket kan jämföras med till exempel Carraramarmor som bara är tvåhundra miljoner år gammal. Svensk Marmors produkter är unika och användningsområdena många tack vare den höga geologiska åldern, vilket gör alla produkter extremt tåliga och vattenbeständiga. Svensk Marmor är extra stolta över att hela processen – från brytning till färdig produkt - sköts i Sverige genom stort hantverkskunnande.

Ekebergsmarmorn är en riktig kändis! Bland kända referenser som valt Ekebergsmarmorn kan nämnas den exteriöra fasaden på Kungliga Svenska Dramaten som uppfördes i början av 1900-talet. Golvbeläggningen på Grand Hotel i Stockholm och Rådhuset i Göteborg är också exempel på det utsökt vackra materialet.

När du köper produkter från Svensk Marmor får du inte bara tidlöst vacker och tålig heminredning – du får också en del av Sveriges historia.

Varmt välkommen att ta del av en två miljarder år gammal historia!

Produkter

Handla

Information